Konkursu organizēja biedrība „Siera klubs”. Konkursa mērķis bija popularizēt Eiropas Aizsargāto produktu reģistros iekļautos Latvijā ražotos produktus (Jāņu siers, Salinātā rudzu rupjmaize, Rucavas baltais sviests, Sklandrauši, Latvijas lielie pelēkie zirņi), tos izmantojot ēdienu gatavošanā, kā arī popularizēt prasmes un idejas latviska galda klāšanā. Konkursā piedalījās vairākas profesionālo mācību iestāžu komandas, kuru sastāvā bija divi audzēkņi – pavārs un viesmīlis. Mūsu skolu pārstāvēja 3.kursa pavāru grupas audzēknis Artjoms Opekunovs un 1.kursa viesmīļu grupas audzēkne Anna Lurina.
Komandām bija jāpagatavo: neliela plate, divu veidu sviestmaize, divu veidu uzkodas, salāti, divu veidu kūciņas vai konditorejas deserti. Katrā ēdienā bija jāizmanto vismaz viens no Eiropas Aizsargāto produktu reģistrā iekļautajiem Latvijas produktiem. Komandas gatavoja, noformēja un prezentēja savus ēdienus, ko savukārt vērtēja profesionālā komisija ar šefpavāriem un produktu ražošanas uzņēmumu vadītājiem. Mūsu audzēkņi godam tika galā ar izvirzītiem uzdevumiem, ko cienījamā žūrija novērtēja ar augstākajām ballēm un atzinības vārdiem! Piedalīšanās konkursā ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas un prasmes, attīstīt jaunas iemaņas un iegūt vērtīgo pieredzi!
Lepojamies ar Annu ar Artjomu!
Paldies skolas kolektīvam, it īpaši Aleksandram Klimovam, Nonnai Akopovai, Sandrai Vasaraudzei, Inesei Celitānei un Oļegam Porietim par audzēkņu sagatavošanu un atbalstu!
.jpg)
.jpg)