Mūsu kontakti

Adrese: Daugavpils, Miera iela 57
Tālr./fakss: 654 34106
E-Pasts:
dts@apollo.lv

Tālr./fakss: 654 34106

TOPA bilde


Noderīgas saites

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Notikumi

Otrā vieta viesmīlības profesiju konkursu pusfinālā
27/01/2012

Š.g. 25.janvārī Valmieras Profesionālajā vidusskolā tika organizēts republikas profesionālās meistarības konkursa ēdienu gatavošanā  un viesu apkalpošanā pusfināls.
Sīvā konkurencē 23 profesionālo izglītības iestāžu vidū ēdienu gatavošanā mūsu skolas pavāru grupas P1 3.kursa audzēknis Arturs Linkevičs ieguva godalgoto 2.vietu! SIRSNĪGI SVEICAM!
Īpašs paldies restorānu pakalpojumu speciālistu grupas R4 1.kursa audzēknei Olitai Gaidamovičai par drosmi, uzdrīkstēšanos un optimisma dzirkstelīti, piedaloties viesu apkalpošanas konkursa pusfinālā 15 profesionālo izglītības iestāžu vidū!
PALDIES:
- saliedētajai pavāru skolotāju komandai: Innai  Barkovai, Nonnai Akopovai, Jeļenai Jurtajevai, Olgai Lukjanovai, Tatjanai Loginovai;
- restorānu pakalpojumu specialitātes ekspertiem skolotājiem: Raisai Andrejevai, Sofijai Krasņakovai;
- mūsu skolas apvienotās komandas darba menedžerim direktora vietniecei ražošanas darbā Gaļinai Vodčicai;
- angļu valodas skolotājai Žanetai Daleckai par atbalstu svešvalodas zināšanu atsvaidzināšanā;
- Sandrai Vasaraudzei par radošumu un gaumīgi iesaiņotajām dāvanām.

Profesionālās meistarības konkursu mērķi:
- veicināt izpratni par profesionālās izglītības nozīmīgumu Latvijas tautsaimniecībā  un sekmēt profesionālās izglītības attīstību;
- popularizēt viesmīlības profesijas un dot iespēju konkursu dalībniekiem parādīt zināšanas, prasmes un iemaņas izvēlētajās profesijās;
- veicināt sadarbību starp darba devējiem un profesionālās izglītības iestādēm;
- noteikt katrā nominācijā sešu labāko Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu dalību konkursā Jaunais Profesionālis – 2012.

Profesionālās meistarības konkursa pusfinālu ēdienu gatavošanā vērtēja:
- Līvija Brūvere – vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes docētāja;
- Elmārs Kovaļevskis – vērtēšanas komisijas eksperts, LVRA restorānu nodaļas vadītājs;
- Jānis Šiliniks - vērtēšanas komisijas eksperts, Pavāru kluba valdes priekšsēdētājs;
- Uldis Krebs - vērtēšanas komisijas eksperts, restorāna SELAVIE šefpavārs;
- Māris Astičs - vērtēšanas komisijas eksperts, restorāna DESIDERATA šefpavārs.

Profesionālās meistarības konkursa pusfinālu viesu apkalpošanā vērtēja:
- Santa Graikste - vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore;
- Raitis Akerblūms - vērtēšanas komisijas eksperts, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents;
- Vijāna Lakšēvica - vērtēšanas komisijas eksperts, A/S Dikļu pils viesmīle.

Ēdienu gatavošanas konkursa fusfinālā bija jāveic sekojoši uzdevumi:

1. teorijas tests ēdienu gatavošanas tehnoloģijā 20 min.;
2. pagatavot karsto uzkodu - pildītas pankūkas 2 porcijas – 1. - ekspertu komisijai , 2. - izstādei;
3. pagatavot dārzeņu biezeņzupu no piedāvātajiem produktiem.
Gatavošanas laiks  – 2 stundas.

Ēdienu gatavošanas konkursa pusfināla uzdevumu vērtēšanas kritēriji:
Darba organizācija – 0-30 punkti
Instrumentu izvēle, sagatavošana darbam – 0-5 punkti
Tehnoloģisko procesu pareizība, darba paņēmieni – 0-15 punkti
Izpildītā darba kvalitāte – 0-40 punkti
Higiēna un sanitārija – 0-10 punkti
Darba prezentācija (tēma, tās pamatojums) – 0-5 punkti
Laika normas ievērošana 0-5 punkti
Maksimāli iegūstamais punktu skaits – 110 punkti

Viesu apkalpošanas konkursa pusfinālā uzdevumi bija šādi:
(darba valodas – latviešu, krievu un angļu)

1. teorijas tests par viesu apkalpošanu 20 min.;
2. 5 salvešu locījumu veidi: 40x40, 5 min. (mazāks kontakts ar rokām, ērta lietošana viesiem);
3. pusdienu galda klājums 2 personām pēc ēdienkartes, laiks 30 min.;
4. vīna pudeles etiķetes nolasīšana; 5 min.;
5. šķidruma saliešana sešās glāzēs (0.75 l), laiks 5 min.;
6. pagatavot un pasniegt bezalkoholisko kokteili – 2 porcijas, tilpums 6 cl; pasniegšana shot glāzē; laiks 10 min.

Viesu apkalpošanas konkursa pusfināla uzdevumu vērtēšanas kritēriji:
Tests – 0-10 punkti
Salvešu locīšana – 0-10 punkti
Precīza ieliešana-  0-15 punkti
Vīna etiķetes nolasīšana – 0-10 punkti
Galda klāšana – 0-20 punkti
Bezalkoholiskā kokteiļa gatavošana – 0-10 punkti
Viesmīļa ārējais izskats, korektums un higiēna – 0-10 punkti
Komunikācija – 0-10 punkti
Tehniskās prasmes – 0-15 punkti
Maksimāli iegūstamais punktu skaits – 110 punkti

Visi konkursu pusfināla dalībnieki saņēma atzinības rakstus par dalību konkursā. Pirmo sešu vietu ieguvēji katrā konkursā kļuva par profesionālās meistarības konkursu pusfināla uzvarētājiem un ieguva tiesības pārstāvēt savu izglītības iestādi Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu pasākumā Jaunais Profesionālis 2012. Pirmās, otrās, trešās vietas ieguvēji tika apbalvoti ar diplomiem.
Mūsu audzēknim Arturam Linkevičam stāv priekšā nopietns darbs, lai veiksmīgi startētu viesmīlības profesiju konkursu finālā Starptautiskajā izstāžu zālē Ķīpsalā 2012.gada 01.-04.martā.
 

Pie mums var apgūt sekojošas specialitātes
Pavārs
 
 
Pavāra palīgs (uzzināt vairāk)
Restorānu pakalpojumu speciālists
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
(uzzināt vairāk)
 
Tūrisma pakalpojumu konsultants
(uzzināt vairāk)
Konditors
Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs
Pārdevējs (uzzināt vairāk)

 

Veido savu karjeru pats!
Veido savu karjeru pats!
(uzzināt vairāk)