Mūsu kontakti

Adrese: Daugavpils, Miera iela 57
Tālr./fakss: 654 34106
E-Pasts:
dts@apollo.lv

Tālr./fakss: 654 34106

TOPA bilde


Noderīgas saites

  

 

Notikumi

Mūsu konditoram - 1.vieta Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursu pasākumā Jaunais profesionālis 2013!
04/03/2013

Viesu apkalpošanas profesionālās meistarības konkursā bija jāveic sekojoši uzdevumi:

-          Ēdienkartes izstrāde un trauku pieprasījuma sagatavošana konkursa darbam

-          Šķidruma izliešana 6 glāzēs

-          Galdautu uzklāšana un nomaiņa

-          Salvešu locīšana pēc dotā uzdevuma

-          Galda klāšana un viesu apkalpošana 2 personām pēc ēdienkartes (karstās uzkodas un ēdiena no mājputna pasniegšana pēc angļu metodes)

-          Kafijas pasniegšana

-          Alkoholiskā dzēriena atpazīšana (5 veidi)

-          Galda klāšana un viesu apkalpošana 2 personām pēc ēdienkartes (pirkstiņuzkodu un pamatēdiena (zivs) pasniegšana pēc angļu metodes)

-          Augļu plates pagatavošana

-          Galda klāšana un viesu apkalpošana 2 personām pēc ēdienkartes (maizes deserts ar saldējumu)

Viesu apkalpošanas konkursa vērtēšanas kritēriji:

N.p.k.

Praktiskā uzdevuma vērtēšanas kritēriji

Iegūstamo punktu skaits

1.

Darba organizācija

0-10

2.

Sagatavošanās darbam

0-10

3.

-          Salvešu locīšana/ dzēriena izliešana/ galdautu uzklāšana un nomaiņa

-          Dzērienu atpazīšana/kokteiļu gatavošana

-          Augļu plates gatavošana

0-20

4.

Izpildītā darba kvalitāte

0-30

5.

Higiēna un sanitārija

0-10

6.

Laika normas ievērošana uzdevuma veikšanai

0-10

7.

Komunikācijas prasmes (svešvalodā)

0-10

 

Max iegūstamais punktu skaits (par katru konkursa dienu)

100

 

Viesu apkalpošanas konkursu vērtēja: Inese Vīcupa – restorāna Burkāns direktore; restorānu eksperte; Allan Vainu – Teie Kelner OŪ; manager; Baiba Īvāne – Euroskill viesmīļu eksperte; restorāna Vincents viesmīle; Armands Kalinks   - bāra Ar mani runā kaijas bārmenis; Bārmeņu federācijas biedrs; Guntis Bērziņš – restorāna Pinot vīnzinis.

Konditorejas izstrādājumu gatavošanas profesionālās meistarības konkursā bija jāveic sekojoši uzdevumi:

-          Produktu pieprasījuma sagatavošana konkursa uzdevumu veikšanai

-          Furšeta banketa uzkodu pagatavošana un prezentēšana

-          Konfekšu/trifeļu pagatavošana un prezentēšana

-          Bērnu tortes pagatavošana un prezentēšana

Konditorejas izstrādājumu gatavošanas konkursa vērtēšanas kritēriji:

N.p.k.

Praktiskā uzdevuma vērtēšanas kritēriji

Iegūstamo punktu skaits

1.

Darba organizācija

0-10

2.

Profesionālā meistarība

0-20

3.

Noformējums un kompozīcija

0-15

4.

Garšas un pusfabrikātu saderība

0-20

5.

Higiēna un sanitārija

0-10

6.

Darba prezentācija (tēma, tās pamatojums)

0-10

7.

Laika normas ievērošana (120 minūtes)

0-5

8.

Komunikācijas prasmes (svešvalodā)

0-10

 

Max iegūstamais punktu skaits (par katru konkursa dienu)

100

 

Konditorejas izstrādājumu gatavošanas konkursu vērtēja: Egita Sproģe – SIA LaNordija direktore; restorāna Bibliotēka Nr.1 konditore; SIA Landrika Franču maize konditore.

Ēdienu gatavošanas profesionālās meistarības konkursā bija jāveic sekojoši uzdevumi:

-          Produktu pieprasījuma sagatavošana konkursa uzdevumu veikšanai

-          Karstās uzkodas, izmantojot kārtaino bezrauga mīklu pagatavošana (4 porcijas)

-          Pamatēdiena no veselas vistas ar piedevām pagatavošana (4 porcijas)

-          Pirkstiņuzkodu veģetārā/gaļas pagatavošana (4 porcijas)

-          Pamatēdiena no zivs (forele) pagatavošana (4 porcijas)

-          Veģetārās zupas pagatavošana (4 porcijas)

-          Rupjmaizes deserta pagatavošana pasniegšanai ar saldējumu (4 porcijas)

Ēdienu gatavošanas konkursa vērtēšanas kritēriji:

N.p.k.

Praktiskā uzdevuma vērtēšanas kritēriji

Iegūstamo punktu skaits

1.

Darba organizācija

0-10

2.

Instrumentu izvēle, sagatavošana darbam

0-10

3.

Tehnoloģisko procesu pareizība, darba paņēmieni

0-10

4.

Izpildītā darba kvalitāte

0-40

5.

Higiēna un sanitārija

0-10

6.

Darba prezentācija (tēma, tās pamatojums)

0-5

7.

Laika normas ievērošana (120 minūtes)

0-5

8.

Komunikācijas prasmes (svešvalodā)

0-10

 

Max iegūstamais punktu skaits (par katru konkursa dienu)

100

Ēdienu gatavošanas konkursu vērtēja: Uldis Krebs – viesnīcas Port Hotel šefpavārs; Elmārs Kovaļevskis – viesnīcas Hotel ABC restorāna vadītājs; Marge Leimann – Kuressaare Regional Training Centre; Kaspars Rocēns – Sia Saule Bīriņu pils šefpavārs; Tomass Godiņš - restorāna Neiburgs šefpavārs; Ināra Gronska  - SIA Ros Balt Investment direktore.

Paralēli profesionālās meistarības konkursiem Ķīpsalā notika izstāde Skola 2013, kur varēja pētīt izglītošanās iespējas nākotnē; jauniešu uzstāšanās uz skatuves, prezentējot savus talantus un citas aktivitātes. Savukārt skolotāji spodrināja zināšanas un prasmes dažāda satura semināros. Visas dienas Ķīpsalā valdīja jauneklīga un radoša atmosfēra. Mūsu audzēkņiem Marijai, Laurai un Edgaram tā bija laba iespēja parādīt sevi, apgūt prasmes iejusties un startēt tāda veida konkursos, kā arī vērot savu konkurentu – citu profesionālo skolu audzēkņu darbu. Lai sasniegtais neļauj apstāties, bet, tieši otrādi, pamudina tiekties tālāk un pilnveidoties profesionālajā jomā.

Vairāk bildes fotogalerijā

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pie mums var apgūt sekojošas specialitātes
Pavārs
 
 
Pavāra palīgs (uzzināt vairāk)
Restorānu pakalpojumu speciālists
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
(uzzināt vairāk)
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
(uzzināt vairāk)
 
Tūrisma pakalpojumu konsultants
(uzzināt vairāk)
Konditors
Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs
Pārdevējs (uzzināt vairāk)

 

Veido savu karjeru pats!
Veido savu karjeru pats!
(uzzināt vairāk)