Mūsu kontakti

Adrese: Daugavpils, Miera iela 57
Tālr./fakss: 654 34106
E-Pasts:
dts@apollo.lv

Tālr./fakss: 654 34106

TOPA bildes

Noderīgas saites

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Konditors

Izglītības programmas nosaukums – Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija – Konditors
Mācību ilgums – uz pamatizglītības bāzes – 3 gadi

Konditori cep un dekorē dažādus saldos un sāļos konditorejas izstrādājumus, piemēram, smalkmaizītes, kūkas, kēksus, ruletes, kliņģerus, pīrādziņus, picas un cepumus. Viņi gatavo arī saldumus, piemēram, konfektes vai augļus šokolādē.
Skolā audzēkņi apgūst teorētiskās zinības, pirmās praktiskās iemaņas pilnveido skolas konditorejas izstrādājumu gatavošanas laboratorijā, bet, beidzot skolu,  strādā konditorejas cehos un ēdināšanas uzņēmumos.

Mazākās konditorejās un maizes ceptuvēs konditors izstrādājumu formu veido ar rokām.

Izcepto izstrādājumu konditors papildina, uzklājot glazūru; ar speciāliem konditorejas piederumiem iepilda saldā vai sāļā pildījuma masu, smērē krēmu starp kūku vai toršu kārtām.

Lai izgreznotu vai izdekorētu mīklas izstrādājumus, tortes un kūkas, konditors izmanto krēma vai marcipāna veidojumus, kā arī riekstus un augļus.

Dažkārt konditors pēc īpaša pasūtījuma gatavo vairākstāvu un vairāku kilogramu smagas tortes. Pēc pasūtītāja vēlmes viņš var izveidot tortei dažādus rotājumus – logotipu vai uzrakstus, figūriņas vai ornamentus.

Visām tortes sastāvdaļām un rotājumiem gan jābūt ēdamiem. Nereti šos pasūtījumus konditors pats arī pieņem, ar pasūtītāju pārrunājot izstrādājuma dizainu, vēlamās garšas un sastāva īpašības.
Pieredzējuši konditori strādā kā burvju mākslinieki!

Papildus informācija: www.profesijupasaule.lv/lv/cat/10/6/5

MĀCĪBU PLĀNS 

1.kurss
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
•    Latviešu valoda
•    Pirmā svešvaloda
•    Matemātika
•    Informātika
•    Ķīmija
•    Ekonomika
•    Sports
Profesionālie mācību priekšmeti
•    Sabiedrības un cilvēka drošība
•    Darba tiesību pamati
•    Konditorejas uzņēmumu ražošanas organizācija
•    Konditorejas uzņēmumu tehnoloģiskais aprīkojums
•    Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija
•    Tehnoloģiskā dokumentācija
•    Praktiskās mācības konditorejas izstrādājumu gatavošanā

2.kurss
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
•    Latviešu valoda
•    Pirmā svešvaloda
•    Otrā svešvaloda
•    Matemātika
•    Ķīmija
•    Latvijas un pasaules vēsture
•    Literatūra
•    Sports
Profesionālie mācību priekšmeti
•    Konditorejas uzņēmumu ražošanas organizācija
•    Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija
•    Tehnoloģiskā dokumentācija
•    Uzņēmējdarbības pamati
•    Praktiskās mācības konditorejas izstrādājumu gatavošanā

3.kurss
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
•    Latviešu valoda
•    Matemātika
•    Literatūra
•    Sports
Profesionālie mācību priekšmeti
•    Konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija
•    Lietišķā saskarsme
•    Praktiskās mācības konditorejas izstrādājumu gatavošanā
•    Kvalifikācijas prakse

Pie mums var apgūt sekojošas specialitātes
Pavārs
Restorānu pakalpojumu speciālists
Restorānu pakalpojumu speciālists
(uzzināt vairāk)
Viesnīcu pakalpojumu speciālists
(uzzināt vairāk)
Konditors
Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs
Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs (uzzināt vairāk)
Tūristu grupas pavadonis
Tūristu grupas pavadonis
(uzzināt vairāk)
Veido savu karjeru pats!
Veido savu karjeru pats!
(uzzināt vairāk)