Mūsu kontakti

Adrese: Daugavpils, Miera iela 57
Tālr./fakss: 654 34106
E-Pasts:
dts@apollo.lv

Tālr./fakss: 654 34106

TOPA bilde


Noderīgas saites

  

 

Mūsu veiksmes stāsti

Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola sveic Daugavpili svētkos!


Intervija ar mūsu skolas absolventu Aleksandru Prihodjko, kuram izdevās veiksmīgi realizēt sevi mūsu dzimtajā pilsētā

-Aleksandr, Jūs esat diezgan pazīstams šefpavārs mūsu pilsētā, bet ne visi zina Jūsu karjeras ceļu.
-Astoņus gadus (man tagad ir divdesmit astoņi) veltīju pavāra profesijai. Pašā sākumā strādāju restorānā “Čili Pizza”, pēc tam savas prasmes paaugstināju Īrijā, bet pēc atgriešanās sāku veiksmīgi strādāt restorānā “Art Hub”. Pēc kāda laika ieņēmu šefpavāra amatu un uzskatu, ka tas bija liels sasniegums un vērtīga pieredze manā karjerā.
-Kāpēc Jūs nolēmāt saistīt savu dzīvi ar kulināriju?
-Nevaru teikt, ka bērnībā daudz laika pavadīju virtuvē, bet man patika garšīgi paēst, jo mana vecmāmiņa ļoti labi gatavoja. Iet un mācīties par pavāru bija mans spontānais lēmums, nekad nedomāju, ka mana dzīve būs saistīta ar kulināriju. Pēc 12. klases gribēju ātri iegūt profesiju un sākt strādāt. Uzzināju no maniem draugiem par Daugavpils Profesionālo Tirdzniecības vidusskolu un nolēmu mācīties par pavāru.
-Vai Jūs nenožēlojat par savu izvēli un mācību gadiem?
-Tieši skolā „iepazinu sevi” no jauna. Mācību procesā atklāju savus talantus, es sapratu, ka ēdienu gatavošana ir radošs process, tā ir māksla, kura prasa kreativitāti, tā ļauj parādīt savas spējas, gatavojot ēdienus. Kad sāku mācīties, sapratu, ka pavāra profesija ir tieši tas, ar ko es gribu nodarboties.
-Vai gribat novēlēt kaut ko topošiem pavāriem?
-Gribētos, lai studenti, kuri grib saistīt savu dzīvi ar pavāra profesiju, būtu ziņkārīgi, ar plašu zināšanu diapazonu, lai viņi sekotu jaunām tendencēm ēdienu gatavošanā. Protams, klasiskie ēdieni vienmēr būs populāri, bet kulinārija nestāv uz vietas, tā strauji attīstās, un sekot tai līdzi ir ļoti svarīgi! Ja jūs gribat kļūt par labu pavāru, jums obligāti vajag mācīties un pašattīstīties katru dienu!
-Kādas ir Jūsu nākotnes ieceres?
-Tagad es strādāju par šefpavāru gastrobārā “Yoggi Bear”, kur priecāju mūsu viesus ar saviem garšīgajiem ēdieniem. Man ir liels gandarījums, kad viesi aiziet no restorāna laimīgi un apmierināti.
Protams, es turpinu pašattīstīties, gribu vienmēr sekot kulinārijas visjaunākajām tendencēm, tāpēc ka kulinārijai nav robežu. Šajā jomā var attīstīties un uzzināt kaut ko jaunu katru dienu. Gribu nākotnē vairāk laika veltīt ceļošanai, iegūt jaunu pieredzi un atvērt savu restorānu!
-Paldies par interviju, bija prieks ar Jums parunāt! Atceros Jūs kā vienmēr smaidošu un radošu studentu. Lai viss iecerētais izdodas!

12/06/2020


Intervija ar mūsu skolas absolventi Liānu Terentjevu, kurai izdevās veiksmīgi realizēt sevī mūsu dzimtajā pilsētā

-Liāna, ja Jums vajadzētu īsi pastāstīt par sevi, kāds būtu stāsts?
-Es pabeidzu Daugavpils Tirdzniecības profesionālo vidusskolu ar Atzinības rakstu, ieguvu pārdevēja specialitāti. Pēc skolas beigšanas nolēmu turpināt mācības un ieguvu augstāko izglītību ekonomikā. Mācību laikā paralēli strādāju ātrās ēdināšanas restorānā “Hesburger”, pateicoties savai attieksmei pret darbu, aktivitātei un atbildībai, vēlāk kļuvu par restorāna direktori. 2014. gadā saņēmām nomināciju "Labākais ātrās ēdināšanas restorāns Latvijā", tas bija brīnišķīgs rezultāts! Kad mans darba stāžs jau bija 10 gadi, nolēmu atvērt savu biznesu, pielietojot savas tirgzinības un ekonomikas zināšanas, pieredzi un praktiskās iemaņas. Atvēru savu nelielu Outlet veikalu. Mana veikala virziens ir kvalitatīvs apģērbs par pieņemamām cenām. Diemžēl ārkārtas situācijas dēļ tas ir slēgts uz kādu laiku, bet noteikti vēlāk turpinās savu darbību.
-Kāpēc Jūs nolēmāt saistīt savu dzīvi ar komercdarbību?
-Kopš bērnības man patika spēlēt “veikalus” – pārdot un pirkt. Manas draudzenes, kuras jau bija Tirdzniecības skolas audzēknes, sauca arī mani tur mācīties. Es nenožēloju, jo skolotāju attieksme bija visaugstākajā līmenī un es mācījos ar lielu prieku! Man tie bija labākie studiju gadi!
-Ko Jūs atceraties no skolas laikiem mūsu skolā?
-Vienmēr lepojos ar savu skolu un atceros to ar smaidu. Lieliskais skolotāju kolektīvs, klases audzinātāja, nereāli silta atmosfēra! Mācoties es pielietoju iegūtās zināšanas arī praksē, kuru piedāvāja skola. Šeit es saņēmu ne tikai zināšanas un pieredzi, bet arī pozitīvas emocijas. Tas viss paliks manā sirdī!
-Kādas ir Jūsu nākotnes ieceres un plāni?
-Man ir „Napoleona” plāni! Pirmkārt, gribu atjaunot veikala darbību, tiklīdz beigsies ārkārtas situācija. Otrkārt, gribu realizēt vienu no savām idejām – atvērt restorānu ar interesantu konceptuālo ideju, kuras vēl mūsu pilsētā nav.
-Ko Jūs gribat teikt tiem, kuri pašlaik plāno saistīt savu dzīvi ar tirdzniecības sfēru?
-Ilgi nedomājiet un droši izvēlieties Daugavpils Tirdzniecības profesionālo vidusskolu, jo skola dod vērtīgas zināšanas, kā arī pieredzi, nodrošina praksi, sagatavo darba tirgum. Ar šādu bagāžu varēsiet droši soļot pa pasauli. Tikai kvalitatīva izglītība atvērs Jums durvis uz jaunu pasauli! Paldies par interviju! Lai piepildās viss iecerētais!

21/05/2020


Intervija ar Artūru Linkeviču

Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola aicināja intervijā mūsu skolas beidzēju, daugavpilieti, pavāru, kurš veiksmīgi sevi realizēja ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.
Viņu sauc Artūrs Linkevičs. Artūrs dotajā brīdī strādā par su-šefu restorānā La Vague d’Or, Sentropē (Francija), to vada slavens trīs Michelin zvaigžņu šefpavārs Arnaud Donckele, kurš tika apbalvots arī kā labākais pasaules šefpavārs 2019.
-Artūr, kāpēc Jūs izvēlējāties šo profesiju? Vai bērnībā sapņojāt kļūt par pavāru?
-Cik banāli tas neizklausītos (domāju, ka šādus stāstus dzirdējuši ne vienu reizi), bet, tiešām, es esmu viens no tiem, kuri no pašas bērnības jau gatavoja mājās kopā ar vecmammu, mammu un ar prieku lipināja pelmeņus. Kad es pabeidzu devīto klasi, lūdzu padomu brālim. Viņš teica: “Tev taču patīk gatavot, tu jau no pašas bērnības kaut ko virtuvē dari, tad ej uz pavāriem!” Tā arī sanāca!
-Kādas atmiņas Jums saistās ar mācību gadiem mūsu skolā?
-Atmiņas ir ļoti jaukas un foršas, jo pamatskolā man nepatika mācīties, interesēja tikai sports. Kad es sāku mācīties Daugavpils Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā, sapratu, ka tas bija pareizs solis - forši skolotāji, stundas un klasesbiedri! Pirmais, kas man ļoti patika, bija kulinārijas stundas, un viss pārējais mācību process bija ļoti interesants.
-Kāda ir Jūsu profesionālā pieredze?
-Mācību laikā es piedalījos vairākos pavāru konkursos. Kārtējā pavāru konkursā Preiļos iepazinos ar šefpavāru Māri Astiču no žūrijas, tagad viņš ir restorāna FERMA šefpavārs un līdzīpašnieks. Tad mēs gatavojāmies konkursam EuroSkills un man vajadzēja izvēlēties kā skolotāju vienu no šefpavāriem, es izvēlējos tieši viņu. Pēc otrā kursa es braucu pie viņa stažēties un, kad pabeidzu Daugavpils Tirdzniecības profesionālo vidusskolu, man jau bija piedāvājums strādāt pie viņa.
Pēc diviem gadiem aizbraucu pie Mārtiņa Rītiņa uz viņa slaveno restorānu “Vincents”, kur nostrādāju divus gadus. Pēc tam aizbraucu uz Angliju, strādāju restorānā “The Hand and Flowers” (kurai ir divas Michelin zvaigznes) ar šefpavāru Tom Kerridge. Pēc kāda laika nolēmu braukt uz Franciju, kur strādāju vairākos augsta līmeņa restorānos kopā ar franču slaveniem šefpavāriem.
Pēdējos divus gadus strādāju pilsētā Sentropē restorānā “La Vague d’Or”.
-Kāds ir Jūsu panākumu noslēpums?
-Nekāda īsta noslēpuma man nav. Galvenais ir atrast sevi, saprast, ko tu dari un kāpēc tu to dari, virzīties uz priekšu un turpināt darīt to, kas tev patīk. Attīstīties, mācīties valodas, lai turpinātu savu karjeru arī ārpus Latvijas, iegūt pieredzi arī citās valstīs, bet beigās atgriezties Latvijā un dalīties ar citiem savā pieredzē. Jau no pirmā kursa es sapratu, ka pavārmāksla ir mana stihija!
-Ko Jums nozīmē ēdiena gatavošanas process?
-Man patīk pats gatavošanas process, viss, kas notiek virtuvē: ātrs darba temps, tāds adrenalīns (!), stress un kliedzošs šefs, bet tev ir jāpaspēj sagatavot ideālo ēdienu ar sabalansētām garšvielām, ar pareizo gatavošanas temperatūru. Visam jābūt perfektam! Darba dienas beigās, kad pienāk šefs ar pateicības vārdiem, iestājas patīkams miers un gandarījums, tā ir vislabākā atlīdzība par darbu!
-Kāds ir Jūsu vismīļākais ēdiens?Kurai pasaules virtuvei Jūs dodat priekšroku?
-Tā kā pašlaik esmu Francijā un mani mīļākie šefpavāri ir no Francijas, es dodu priekšroku franču virtuvei. Tagad restorānā es gatavoju franču klasiskos ēdienus, bet ar modernu pieskārienu, tas ir mūsu restorāna virziens.
-Artūr, kāds ir šefpavāra sapnis?
-Mans pavāra sapnis ir diezgan banāls – atvērt savu restorānu, kurš būtu pilns ar foršiem viesiem, kuri gribētu turp atgriezties un būtu pateicīgi par to, ko es daru. Protams, vēlētos arī dabūt Michelin zvaigznes, bet kā sanāks, redzēsim! Savā ģimenē esmu pirmais pavārs, ja es nedabūšu nevienu Michelin zvaigzni, tad mans dēls noteikti vienu vai divas dabūs! Visu savu pieredzi es centīšos atdot viņam un gaidīšu rezultātus.
-Ko Jūs gribat novēlēt tiem, kuri pašlaik plāno kļūt par pavāru?
-Novēlu atrast sevi profesijā! Mācieties angļu valodu, kura noteikti man palīdzēja karjeras izaugsmē, un pilnveidojieties katru dienu! Ja saprotat, ka jums patīk gatavot, droši virzieties savam mērķim – kļūstiet par īsto pavāru!
Paldies par interviju! Lai viss, kas iecerēts, izdodas!

13/05/2020


 

Pie mums var apgūt sekojošas specialitātes
Pavārs
 
 
Pavāra palīgs (uzzināt vairāk)
Restorānu pakalpojumu speciālists
Viesmīlības pakalpojumu speciālists
(uzzināt vairāk)
Mazumtirdzniecības komercdarbinieks
(uzzināt vairāk)
 
Tūrisma pakalpojumu konsultants
(uzzināt vairāk)
Konditors
Mazumtirdzniecības veikala pārdevējs
Pārdevējs (uzzināt vairāk)

 

Veido savu karjeru pats!
Veido savu karjeru pats!
(uzzināt vairāk)